SIBIRSKA ARONIJA

Naša Sibirska Aronija (Aronia melanocarpa) je čist, 100% prirodan, hladno ceđeni sok, sa izuzetno moćnim antioksidativnim kapacitetom od 20.600 ORAC6 μmolTE na 50ml. BioPEDIATRIX je hladno ceđeni sok Sibirske Aronije dopunjen sa 9 različitih voćnih vrsta. Čini ga većinski sok Sibirske Aronije, čak 90%, sa dodatkom prirodnog voćnog miksa, kako bi ukus bio naklonjeniji deci, i to direktno iz boce. Antioksidativni kapacitet BioPediatrixa je 18.400 ORAC6 μmolTE po dozi od 50ml. Deca će kroz ispijanje BioPediatrixa dobiti pregršt benefita i Sibirske Aronije. Takođe je preporučljiva za sve one koji bi da uživaju u originalnoj Sibirskoj Aroniji sa dodatim voćnim ukusima.

Sibirska Aronija, super voće, sadrži više antioksidanasa nego borovnica, brusnica, zova, malina. Mnogobrojna istraživanja su potvrdila zdravstvene benefite Sibirske Aronije. Pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja, normalizuje krvni pritisak, pomaže kod dijabetesa, održava zdravlje urinarnog trakta, reguliše masnoće, ima antikancerogeni efekat i mnoge druge. Vaša deca će pojačati svoje zdravlje, a takođe može pomoći kod posledica modernog životnog stila. Otključajte sve zdravstvene benefite ovih super bobica sa Sibirskom Aronijom i Biopediatrixom. Uživajte u voću za dobro zdravlje!

Naše bobice rastu u Sibiru na temeraturama ispod nule, koje dostižu i do minus 45 stepeni celzijusovih, bar 6 meseci godišnje, 500 km udaljene od najbliže industrijske zone. Ovakvo područje onemogućilo je bilo kakvo aero zagađenje. Žbun Sibirske Aronije je takođe prirodno otporan na bolesti, sto znači da nije potrebno tretirati ga pesticidima. S obzirom na to da biljka proizvodi antocijane kao zaštitni mehanizam u odgovoru na ekološke stresore, ova surova hladnoća je upravo omogućila da naše bobice budu mnogo otpornije, što je rezultiralo izuzetno potentnim sokom.

Zasto su bobice Sibirske Aronije tako značajne? One sadrže visok nivo polifenola, koji su mikronutrijenti sa antioksidativnom aktivnošću. U sklopu familije polifenola, flavonoidu su posebno interesantni obzirom da poseduju i antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Bobice Sibirske aronije sadrže ekstremno visoku koncentraciju određenih flavonoida – antocijana i proantocijanidina. Aronia melanocarpa, ili crna aronija, sadrži više antocijana u odnosu na ljubičastu i crvenu aroniju
.

Sok Sibirske Aronije spravlja se od originalnih, sibirskih plodova. U proizvodnji se primenjuje hladno ceđenje. Ne dodaje se voda, šećer, aditivi, konzervansi, a boce se pune poštujući standarde Gen.Princ.of Food Hygiene, uključujuci HACCP. Boca je od tamnog, dvostrukog stakla kako bi se sprečila UV degradacija nutrijenata. Sibirska Aronija prirodno ne sadrži laktozu i gluten.

Preporučena dnevna doza je 30ml preventivno, tj. 50ml ukoliko postoje neke od zdravstvenih smetnji. Preporučujemo i miksovanje aronije sa nekim drugim sokom ili smutijem. Na ovaj način napravite sebi izuzetno snažan antioksidativni bust.